
Să nu credeţi că odată ajunşi în Benidorm vă veţi scufunda pe de-a-ntregul în efervescentul spirit iberic. Fără să vă daţi seama, vă veţi trezi în India, Mexic sau Grecia, sau veţi călători în timp ajungînd pînă în Egipt sau Roma Antică. Şi toate acestea fără să părăsiţi Spania, fără să vă îndepărtaţi chiar nici de oraşul Benidorm. “Vinovate” sînt cele trei parcuri tematice – Mundomar, Terra Mitica şi Terra Natura – care îi fascinează deopotrivă pe copii şi pe adulţi. Dar să le luăm pe rînd.
La masă cu anticii

Şi pentru că istoria poate fi şi gustată, restaurantele recompun şi ele, prin decor şi preparate, timpurile mitice. Spre exemplu, poţi lua masa la “Via Apia”, un restaurant cu specific italian, construit după una dintre cele mai frumoase vile din Pompei: “Casa Faunului”. “Shucaran”, care seamănă izbitor de mult cu o casă egipteană a unui nobil, oferă turiştilor sandvişuri şi produse de patiserie. Pentru cei care preferă specialităţile greceşti, precum gyros sau salatele cu sos de iaurt, restaurantul Acropolis trebuie să fie un punct de reper. Celebrul “patios de los Arrayanes” al palatului Alhambra din Granada găzduieşte un restaurant rafinat în a cărui meniu se află preparate tradiţionale.
În mijlocul naturii


În Mundomar asişti la hrănirea animalelor în acest adevărat Paradis verde. Iar dacă ai obosit, deşi mai ai multe de descoperit, savurează o îngheţată de fructe la umbra unui copac secular, cu adevărat în mijlocul naturii.
Helado de melon
Îngheţată de pepene galben
Ingrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită, opt foi de gelatină incoloră, 60 g unt, 40 g făină, 100 g zahăr, 7 albuşuri; decorul: frunze de mentă, felii de citrice, felii de pepene galben (mici).
Preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. Îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi astfel încît să rămînă pe coajă pulpă de pepene groasă de un centimetru. Spală miezul de pepene şi taie-l mărunt, apoi lasă-l la congelator. Pune gelatina la topit în apă rece.
Într-o cratiţă lasă untul la topit la foc mic, adaugă apoi făina şi amestecă bine cu o lingură de lemn pînă cînd se face o pastă. Puţin cîte puţin, adaugă în cratiţă şi miezul de pepene, tăiat, amestecînd pînă se formează o pastă unitară. Adaugă zahărul, iar cînd s-a topit şi compoziţia începe să fiarbă, toarnă în fir subţire gelatina (numai după ce s-a dizolvat complet în apă), amestecînd bine. Bate albuşurile spumă şi adaugă-le, uşor, în compoziţia preparată anterior. Amestecă bine toate ingredientele, apoi umple cu crema astfel obţinută jumătăţile de pepene. Fă un rulou dintr-o folie de aluminiu mai groasă, pe care îl introduci uşor, de jur-împrejur, în jumătăţile de pepene, mai adaugă din compoziţie cam pînă la înălţimea de două degete deasupra marginii pepenilor, apoi acoperă îngheţata cu folia rămasă şi dă la congelator. După ce au îngheţat, scoate pepenii din congelator, îndepărtează folia de aluminiu, decorează îngheţata cu felii de citrice, bucăţele de pepene şi frunze de mentă.
Articol de Simona Chiriac si Tudor Cires
In Jurnalul National, Jurnalul de Bucatarie din 21 mai 2008
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu