luni, 26 mai 2008

Gastronomie fără frontiere


Un Babel al gusturilor! În uriaşul oraş-sta­ţi­une de pe Costa Blanca poţi întîlni o varie­tate de gastronomii, în restaurante cu specific culinar din mai toate ţările lumii. La Benidorm, restaurantele îţi propun să guşti mîncăruri din marile bucătării: franceză, engleză, italiană, dar şi chineză, indoneziană, japoneză, mexicană. Toate provinciile Iberiei îşi reunesc şi ele aromele aici, Benidorm putînd concura oricînd la titlul de “Mica Spanie”. Savorile basce, castiliene, asturiene se împletesc cu cele din Madrid sau La Mancha. Şi este, totodată, locul unde poţi pătrunde tainele bucătăriei valenciene, cu ale sale preparate tipice, precum “arroz a banda” – devenit, alături de “pae­lla”, un clasic al preparatelor din orez.

In Jurnalul National, Jurnalul de Bucatarie din 21 mai 2008

Niciun comentariu: